• Okresné kolo súťaže McDonald´s Cup 2023/2024

          • Dňa 25. 4. 2024 sa náš tím štvrtákov - Adam Hoferica, Tobias Bírošík, Tomáš Minárik, Lea Liptáková a tretiakov - Matej Raninec, Mathias Kasander, Filip Štrbáň, Michal Zelenák a Lea Lyš zúčastnil okresného kola futbalovej súťaže žiakov a žiačok 1. st. základných škôl.

            S radosťou sa môžeme pochváliť 2. miestom v skupine a konštatovať, že postup do krajského kola nám unikol len o vlások prehrou 3:4 s víťazným tímom. Sme však pyšní na výhru 5:0 v 1. zápase a 9:0 v tom poslednom.

            Gratulujeme všetkým hráčom a hráčkam k skvelému výkonu. Neseďme doma, športujme!!! 

                                       A. Čierniková, M. Zboran

            Blahoželáme všetkým a ďakujeme za reprezentáciu školy:)

          • Deň Zeme 2024

          •  

            “ Naša Zem je zemeguľa, vesmírom sa rada gúľa.
            Chráni ju plášť z ozónu, podobá sa balónu.
            Vôkol slnka krúži rok, má cestovný poriadok.
            Keď je smogu, dymu veľa, pláštik je hneď samá diera.
            Cez diery sa valí zvonka, nebezpečná žiara slnka.
            Len čistý vzduch na zemi diery v plášti zacelí.„

            Niekedy je náročné  uvedomiť si skutočnosť, že  my  všetci sme súčasťou prírody a pritom ju sami deň čo deň znečisťujeme. Niekedy zbytočne veľa nakupujeme veci, ktoré ani nepotrebujeme, a tým produkujeme odpad, ktorý zahlcuje našu planétu a zabíja rastliny aj živočíchy. Naša škola sa preto pravidelne 22. 4. zapája do aktivít týkajúcich sa DŇA ZEME.

            Ranné počasie nám veľmi neprialo, preto boli aktivity zamerané na osvetu a vzdelávanie.  Hlavnou témou aktuálneho dvojročného cyklu Zelenej školy sú potraviny, preto sa deti dozvedeli, odkiaľ pochádzajú potraviny a prísady, ktoré sú bežnou súčasťou nášho jedálnička, a aký dosah má ich výroba a distribúcia na životné prostredie. Medzi zaujímavé aktivity patrilo premietanie filmu o palmovom oleji, vypĺňanie dotazníka, zameraného na konzumáciu potravín, výroba plagátov a veľmi obľúbená súťaž o najoriginálnejšie zdravé dobroty, ktoré si žiaci pripravovali s triednymi učiteľkami. V spoločných priestoroch školy sa neskôr stretli žiaci, pani kuchárky a vedenie školy. Hrachom a šošovicou sa krstila krásna knižka Zdravé nátierky. Neskôr pani kuchárky vyhlásili víťaza súťaže, ktorým sa tento rok stala 5. B trieda. Odmenou im bola obrovská debnička sladkého zeleného hrozna, z ktorého sa deti veľmi tešili. Počasie sa postupne zlepšilo, vykuklo slniečko, a preto nám už nič nebránilo, natiahnuť si gumené rukavice, zobrať vrecia na odpad a rozísť sa do ulíc a blízkeho okolia našej školy. Naša Zem nie je maličkosť, a preto vám všetkým,  ktorí ste 22. 4. pomohli našej planéte, veľmi ĎAKUJEME. Ale treba si uvedomiť: Nejde len o jeden deň, dôležitý je každý jeden deň! /foto v galérii/

                                                                                 Mgr. Eva Turzová

             

             

          • Deň narcisov 2024

          • Včera 18.apríla 2024 sme na našej škole ale aj v uliciach mesta uskutočnili verejno-prospešnú zbierku pod záštitou  Ligy proti rakovine -  Deň narcisov 2024. Dobrovoľným príspevkom od žiakov, rodičov, pedagogických aj nepedagogických zamestnancov, ale aj verejnosti v rôznych lokalitách mesta sa nám podarilo vyzbierať 1653,25 eur. Poďakovanie patrí všetkým, ktorí prispeli finančnou čiastkou a kúpou žltého narcisa.

            Veľká VĎAKA patrí našim dobrovoľníčkam a dobrovoľníkom z 9.A a 9.B:Ninke Malej, Maťke Jemelkovej, Tamarke Masarykovej, Nelke Masarykovej, Simonke Tabačikovej, Ľubkovi Moravíkovi, Riškovi Muráňovi, Agatke Sečníkovej, Ninke Kaprálikovej, Karolínke Kalinayovej, Nelke Opoldíkovej, Sofinke Pokornej, Emke Kostelnej, Saške Lednickej a Kamilke Ďurišovej, ktorí svojou chuťou, elánom a optimizmom spríjemnili tento deň všetkým nám a verejnosti./foto v galérii/

                                                                                Ď  A  K  U  J  E  M  E

             Anna Danižíková

          • Prednáška pre dievčatá 7.- 9.ročníka

          • Dnes sa u nás v škole v spolupráci s Regionálnym úradom konala prednáška na tému poruchy príjmu potravy, kde vysvetľovali rozdiel medzi anorexiou a bulímiou. Poukázali na to, kam až môžu tieto ochorenia zájsť a tiež nato, ako sú na tieto ochorenia náchylné hlavne mladé dievčatá. Ukázali, kam sa môžu obrátiť ak sa im začne diať niečo podobné alebo začnú cítiť, že niečo nie je v poriadku s tým, ako sa stravujú. Naučili ich aké sú prvé príznaky v prípade, že niekto koho poznajú trpí týmito poruchami. Táto prednáška bola veľmi poučná. Ďakujeme krásne.

                                                                         Mgr. Katarína Peťovská

          • Mestské kolo Mladý remeselník 2024

          • Dňa 09. 04. 2024 sa v priestoroch odborných dielní na SOŠS v Považskej Bystrici  konalo mestské kolo  súťaže „Mladý remeselník 2024“. Súťaž je určená pre žiakov 7. a 8. ročníkov ZŠ.  Našu školu úspešne reprezentovali Saška Šulyová zo 7.B a Miško Mahút  z 8.A a svojim skvelým  preukázaním teoretických vedomostí a praktických zručností sa umiestnili na krásnom 1. mieste. Patrí im veľká vďaka aj pani učiteľke Martikáňovej, ktorá ich na súťaž pripravovala. Saška a Miško sa zúčastnia finále súťaže, ktoré sa uskutoční v septembri 2024 na Považskobystrickom jarmoku. Budeme im držať palce.

            Ďakujeme Saške, Miškovi aj pani učiteľke za reprezentáciu školy.

          • Regionálne kolo florbal dievčatá

          • V piatok 5. apríla 2024 na Strednej priemyselnej škole v Považskej Bystrici sa konalo regionálne kolo super florbal dievčat. Naše dievčatá ukázali svoju kvalitu a  umiestnili sa na krásnom 2. mieste  pod vedením pána učiteľa Martina Zborana.

            Za ich výborný  športový výkon im všetkým blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Veľkonočné inšpirácie

          • Pred Veľkou nocou 27.3.2024 sa v CVČ Považská Bystrica uskutočnila súťaž vo veľkonočnom aranžovaní. Svoju tvorivosť a kreativitu tam ukázali aj naše dievčatá  Simonka Toman, Bianka Bazalová zo 6.A a Saška Šulyová, Johannka Červencová  zo 7.B pod vedením pani učiteľky Mirky Lehockej. Simonka Toman sa v kategórii B umiestnila na krásnom 1. mieste.  Blahoželáme jej k úspechu a všetkým ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Okresné kolo vo vybíjanej

          • 22.3. sa uskutočnilo okresné kolo vo vybíjanej dievčat na ZŠ Nemocničná. Spomedzi šiestich družstiev sa naše dievčatá pod vedením pani učiteľky Peťovskej umiestnili na krásnom 3.mieste. Blahoželáme im k úspechu a ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Okresné kolo v bedmintone

          • 3.apríla 2024 sa konalo na ZŠ Sv. Augustína okresné kolo starších žiačok v bedmintone. Našu školu reprezentovali Nelka Masaryková, Agátka Sečníková a Nelka Opoldíková pod vedením pani učiteľky Katky Peťovskej. Svojim športovým výkonom sa umiestnili na 3.krásnom mieste. Srdečne im blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

        • Matematický klokan 2024
          • Matematický klokan 2024

          • Po počiatočných technických problémoch spojených s nečakanou odstávkou elektriky sa v dňoch 26.3. a 27.3. uskutočnila súťaž Matematický klokan. Do súťaže sa prihlásilo 55 detí z 1. stupňa a 13 detí z 2. stupňa. Ďakujeme všetkým za účasť. /foto v galérii/

          • Celoštátne kolo Olympiády v nemeckom jazyku

          • V dňoch 24.3.-25.3. 2024 sa Oliver Milan Aguilar z 5.B zúčastnil celoštátneho kola Olympiády v nemeckom jazyku v kategórii 1A (5.-7. ročník) v Bratislave. V konkurencii starších spolusúťažiacich obsadil krásne 4. miesto. Slávnostného vyhlásenia v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca sa zúčastnili aj zástupcovia veľvyslanectiev Švajčiarska, Rakúska a Nemecka. Na ceste celou súťažou ho sprevádzala pani učiteľka Petríková. Srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov v ďalšom štúdiu nemeckého jazyka.

            Ďakujeme obidvom  za reprezentáciu školy. 

        • 2.B na Deň vody vo vlastivednom múzeu
          • 2.B na Deň vody vo vlastivednom múzeu

          • Jedna z najdôležitejších podmienok života na našej planéte je voda. Aj o tom sa učili deti z 2.B vo Vlastivednom múzeu na tvorivých dielňach ku Dňu vody. Ale učenie to bolo parádne! Deti si vyrobili spoločne s pracovníčkami múzea lupu, tancujúce hrozienka, zažili výbuch sopky, výrobu farebných vôd, lávovú lampu. Dozvedeli sa zaujímavé ľudové tradície a zvyky spojené s vodou, vodné zdroje a živočíchy na Slovensku, kolobeh vody v prírode. Ako vždy, návšteva Vlastivedného múzea v Považskej Bystrici nesklamala. /foto v galérii/

                                                 Mgr. Katarína Vašutová

          • Vítanie jari s veľkonočným vajíčkom

          • V mesiaci marec sa deti z 1.oddelenia ŠKD s pani vychovávateľkou Filipovou venovali knihám, keďže je to mesiac knihy. Vyrobili si záložky a okrem toho maľovali veľkonočné vajíčka a rozprávali sa o veľkonočných sviatkoch.

          • Marec-mesiac knihy

          • Deti v treťom oddelení ŠKD spoločne s pani vychovávateľkou Minárikovou si vyrábali krásne záložky do kníh a vymýšľali autorské rozprávky a príbehy. 

          • Aktívny marec v ŠKD

          • Deti v II. oddeleni ŠKD spolu s pani vychovávateľkou Matejkovou  si priblížili jar výrobou prvých jarných kvietkov a mesiac marec prezentovali svojou obľúbenou knižkou, z ktorých si potom urobili výstavku. 

        • Školské kolo Hviezdoslavov Kubín
          • Školské kolo Hviezdoslavov Kubín

          • Školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín sa uskutočnilo v stredu 6.3.2024. Ďakujeme všetkým 28 smelým recitátorom a víťazom jednotlivých kategórií budeme držať palce v okresom kole.

            I. kategória – prednes poézie

            1.miesto: Dominika Lazarová 4. A

            2.miesto: Lea Lyš 3.A, Adriana Jakodová,3.A

            3.miesto: Michal Zelenák 3.A, Nina Škorubová 3.A

             

            prednes prózy                                               

            1.miesto: Leila Štrbková 2.A

            2.miesto: Mirko Bucha 3.B

            3.miesto: Martin Grofčík 3.A

             

            II. kategória – prednes poézie

            1.miesto: neudelené

            2.miesto: Laura Križanová 5.B

            3.miesto: Nina Valášková 6.B

            prednes prózy

            1.miesto: Justína Lacinová 5.A

            2.miesto: Simona Toman 6.A

            3.miesto: neudelené

             

             III.kategória – prednes poézie

             1.miesto: neudelené

             2.miesto: Nina Kapráliková 9.B

             3.miesto: Johanna Červencová 7.

             prednes prózy

             1.miesto: Karolína Kalinayová 9.B

             2.miesto: Michal Babík 7.A

             3.miesto: neudelené

            /foto v galérii/

                                                              Mgr. Zuzana Kulichová

             

        •  Návšteva predškolákov v 1.A triede
          • Návšteva predškolákov v 1.A triede

          • Dňa 5.3. a 13.3.2024  zavítali do našej školy deti z MŠ Železničná a MŠ Stred. Spolu s pani učiteľkami navštívili predškoláci triedu prvákov, aby sa bližšie zoznámili so školským prostredím a s prácou na vyučovaní. Mohli si vyskúšať, aký je to pocit byť v škole. Pani učiteľka K. Martinková a pani vychovávateľka T. Filipová im so svojimi prvákmi ukázali ako vedia už čítať, písať, počítať, spievať aj tancovať. Predškoláci zase zarecitovali pekné básničky, zaspievali pesničky, ukázali svoje vedomosti o geometrických tvaroch a akí sú šikovní. Na záver boli deti odmenené medailou a sladkým cukríčkom. /foto v galérii/

            Po tomto milom stretnutí bude pre predškolákov ich zápis do školy určite jednoduchší.

                                                                                                              Anna Danižíková

          • Okresné kolo Šaliansky Maťko

          • V utorok 27.2. sa v  CVČ uskutočnilo okresné kolo recitačnej súťaže v prednese povestí Šaliansky Maťko. Z našej školy si s ostatnými recitátormi zmerali sily Matej Raninec z 3.A, Justínka Lacinová z 5.A a Kika Bírošíková zo 7.B. Ku krásnemu 2.miestu v 1.kategórii blahoželáme Maťkovi a 3.miestom v 2.kategórii nás potešila Justínka. Ďakujeme pani učiteľkám J. Bořutovej, E. Turzovej a K. Janíkovej za prípravu detí na súťaž.

            Súťažiacim aj pani učiteľkám ĎAKUJEME za reprezentáciu školy!

                                                                                                            Mgr. Zuzana Kulichová

          • Tvorivý február v ŠKD

          • Vo februári sa deti v 1.oddelení venovali najmä téme fašiangy. Keďže je to čas zábav, plesov a karnevalov, vytvorili s p. vychovávateľkou T. Filipovou veselých šašov :)

          • Krajské kolo olympiády v nemeckom jazyku

          • Dňa 15.2.2024 dosiahol náš žiak Oliver Milan Aguilar z 5.B historický úspech, keď sa mu podarilo zvíťaziť v krajskom kole Olympiády v nemeckom jazyku a zabezpečiť si tak postup na celoslovenské kolo. Na ceste k tomuto úspechu ho sprevádzala pani zástupkyňa Lenka Petríková. Srdečne blahoželáme a prajeme veľa šťastia a úspechov v celoslovenskom kole.

            Ďakujeme obidvom za krásnu  reprezentáciu školy :)

    • Kontakty

      • Základná škola, Stred 44/1, 017 01 Považská Bystrica
      • 042/4323225 riaditeľka školy 042/4323642 administratíva,ekonomické oddelenie 042/4321681 školská jedáleň
      • Stred 44/1, 017 01 Považská Bystrica Slovakia
      • 035995947
      • 2020970468
      • https://www.osobnyudaj.sk/informovanie/35995947
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje