• Deň narcisov 2024

          • Včera 18.apríla 2024 sme na našej škole ale aj v uliciach mesta uskutočnili verejno-prospešnú zbierku pod záštitou  Ligy proti rakovine -  Deň narcisov 2024. Dobrovoľným príspevkom od žiakov, rodičov, pedagogických aj nepedagogických zamestnancov, ale aj verejnosti v rôznych lokalitách mesta sa nám podarilo vyzbierať 1653,25 eur. Poďakovanie patrí všetkým, ktorí prispeli finančnou čiastkou a kúpou žltého narcisa.

            Veľká VĎAKA patrí našim dobrovoľníčkam a dobrovoľníkom z 9.A a 9.B:Ninke Malej, Maťke Jemelkovej, Tamarke Masarykovej, Nelke Masarykovej, Simonke Tabačikovej, Ľubkovi Moravíkovi, Riškovi Muráňovi, Agatke Sečníkovej, Ninke Kaprálikovej, Karolínke Kalinayovej, Nelke Opoldíkovej, Sofinke Pokornej, Emke Kostelnej, Saške Lednickej a Kamilke Ďurišovej, ktorí svojou chuťou, elánom a optimizmom spríjemnili tento deň všetkým nám a verejnosti./foto v galérii/

                                                                                Ď  A  K  U  J  E  M  E

             Anna Danižíková

          • Prednáška pre dievčatá 7.- 9.ročníka

          • Dnes sa u nás v škole v spolupráci s Regionálnym úradom konala prednáška na tému poruchy príjmu potravy, kde vysvetľovali rozdiel medzi anorexiou a bulímiou. Poukázali na to, kam až môžu tieto ochorenia zájsť a tiež nato, ako sú na tieto ochorenia náchylné hlavne mladé dievčatá. Ukázali, kam sa môžu obrátiť ak sa im začne diať niečo podobné alebo začnú cítiť, že niečo nie je v poriadku s tým, ako sa stravujú. Naučili ich aké sú prvé príznaky v prípade, že niekto koho poznajú trpí týmito poruchami. Táto prednáška bola veľmi poučná. Ďakujeme krásne.

                                                                         Mgr. Katarína Peťovská

          • Mestské kolo Mladý remeselník 2024

          • Dňa 09. 04. 2024 sa v priestoroch odborných dielní na SOŠS v Považskej Bystrici  konalo mestské kolo  súťaže „Mladý remeselník 2024“. Súťaž je určená pre žiakov 7. a 8. ročníkov ZŠ.  Našu školu úspešne reprezentovali Saška Šulyová zo 7.B a Miško Mahút  z 8.A a svojim skvelým  preukázaním teoretických vedomostí a praktických zručností sa umiestnili na krásnom 1. mieste. Patrí im veľká vďaka aj pani učiteľke Martikáňovej, ktorá ich na súťaž pripravovala. Saška a Miško sa zúčastnia finále súťaže, ktoré sa uskutoční v septembri 2024 na Považskobystrickom jarmoku. Budeme im držať palce.

            Ďakujeme Saške, Miškovi aj pani učiteľke za reprezentáciu školy.

          • Regionálne kolo florbal dievčatá

          • V piatok 5. apríla 2024 na Strednej priemyselnej škole v Považskej Bystrici sa konalo regionálne kolo super florbal dievčat. Naše dievčatá ukázali svoju kvalitu a  umiestnili sa na krásnom 2. mieste  pod vedením pána učiteľa Martina Zborana.

            Za ich výborný  športový výkon im všetkým blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Veľkonočné inšpirácie

          • Pred Veľkou nocou 27.3.2024 sa v CVČ Považská Bystrica uskutočnila súťaž vo veľkonočnom aranžovaní. Svoju tvorivosť a kreativitu tam ukázali aj naše dievčatá  Simonka Toman, Bianka Bazalová zo 6.A a Saška Šulyová, Johannka Červencová  zo 7.B pod vedením pani učiteľky Mirky Lehockej. Simonka Toman sa v kategórii B umiestnila na krásnom 1. mieste.  Blahoželáme jej k úspechu a všetkým ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Okresné kolo vo vybíjanej

          • 22.3. sa uskutočnilo okresné kolo vo vybíjanej dievčat na ZŠ Nemocničná. Spomedzi šiestich družstiev sa naše dievčatá pod vedením pani učiteľky Peťovskej umiestnili na krásnom 3.mieste. Blahoželáme im k úspechu a ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Okresné kolo v bedmintone

          • 3.apríla 2024 sa konalo na ZŠ Sv. Augustína okresné kolo starších žiačok v bedmintone. Našu školu reprezentovali Nelka Masaryková, Agátka Sečníková a Nelka Opoldíková pod vedením pani učiteľky Katky Peťovskej. Svojim športovým výkonom sa umiestnili na 3.krásnom mieste. Srdečne im blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

        • Matematický klokan 2024
          • Matematický klokan 2024

          • Po počiatočných technických problémoch spojených s nečakanou odstávkou elektriky sa v dňoch 26.3. a 27.3. uskutočnila súťaž Matematický klokan. Do súťaže sa prihlásilo 55 detí z 1. stupňa a 13 detí z 2. stupňa. Ďakujeme všetkým za účasť. /foto v galérii/

          • Celoštátne kolo Olympiády v nemeckom jazyku

          • V dňoch 24.3.-25.3. 2024 sa Oliver Milan Aguilar z 5.B zúčastnil celoštátneho kola Olympiády v nemeckom jazyku v kategórii 1A (5.-7. ročník) v Bratislave. V konkurencii starších spolusúťažiacich obsadil krásne 4. miesto. Slávnostného vyhlásenia v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca sa zúčastnili aj zástupcovia veľvyslanectiev Švajčiarska, Rakúska a Nemecka. Na ceste celou súťažou ho sprevádzala pani učiteľka Petríková. Srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov v ďalšom štúdiu nemeckého jazyka.

            Ďakujeme obidvom  za reprezentáciu školy. 

        • 2.B na Deň vody vo vlastivednom múzeu
          • 2.B na Deň vody vo vlastivednom múzeu

          • Jedna z najdôležitejších podmienok života na našej planéte je voda. Aj o tom sa učili deti z 2.B vo Vlastivednom múzeu na tvorivých dielňach ku Dňu vody. Ale učenie to bolo parádne! Deti si vyrobili spoločne s pracovníčkami múzea lupu, tancujúce hrozienka, zažili výbuch sopky, výrobu farebných vôd, lávovú lampu. Dozvedeli sa zaujímavé ľudové tradície a zvyky spojené s vodou, vodné zdroje a živočíchy na Slovensku, kolobeh vody v prírode. Ako vždy, návšteva Vlastivedného múzea v Považskej Bystrici nesklamala. /foto v galérii/

                                                 Mgr. Katarína Vašutová

          • Vítanie jari s veľkonočným vajíčkom

          • V mesiaci marec sa deti z 1.oddelenia ŠKD s pani vychovávateľkou Filipovou venovali knihám, keďže je to mesiac knihy. Vyrobili si záložky a okrem toho maľovali veľkonočné vajíčka a rozprávali sa o veľkonočných sviatkoch.

          • Marec-mesiac knihy

          • Deti v treťom oddelení ŠKD spoločne s pani vychovávateľkou Minárikovou si vyrábali krásne záložky do kníh a vymýšľali autorské rozprávky a príbehy. 

          • Aktívny marec v ŠKD

          • Deti v II. oddeleni ŠKD spolu s pani vychovávateľkou Matejkovou  si priblížili jar výrobou prvých jarných kvietkov a mesiac marec prezentovali svojou obľúbenou knižkou, z ktorých si potom urobili výstavku. 

        • Školské kolo Hviezdoslavov Kubín
          • Školské kolo Hviezdoslavov Kubín

          • Školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín sa uskutočnilo v stredu 6.3.2024. Ďakujeme všetkým 28 smelým recitátorom a víťazom jednotlivých kategórií budeme držať palce v okresom kole.

            I. kategória – prednes poézie

            1.miesto: Dominika Lazarová 4. A

            2.miesto: Lea Lyš 3.A, Adriana Jakodová,3.A

            3.miesto: Michal Zelenák 3.A, Nina Škorubová 3.A

             

            prednes prózy                                               

            1.miesto: Leila Štrbková 2.A

            2.miesto: Mirko Bucha 3.B

            3.miesto: Martin Grofčík 3.A

             

            II. kategória – prednes poézie

            1.miesto: neudelené

            2.miesto: Laura Križanová 5.B

            3.miesto: Nina Valášková 6.B

            prednes prózy

            1.miesto: Justína Lacinová 5.A

            2.miesto: Simona Toman 6.A

            3.miesto: neudelené

             

             III.kategória – prednes poézie

             1.miesto: neudelené

             2.miesto: Nina Kapráliková 9.B

             3.miesto: Johanna Červencová 7.

             prednes prózy

             1.miesto: Karolína Kalinayová 9.B

             2.miesto: Michal Babík 7.A

             3.miesto: neudelené

            /foto v galérii/

                                                              Mgr. Zuzana Kulichová

             

        •  Návšteva predškolákov v 1.A triede
          • Návšteva predškolákov v 1.A triede

          • Dňa 5.3. a 13.3.2024  zavítali do našej školy deti z MŠ Železničná a MŠ Stred. Spolu s pani učiteľkami navštívili predškoláci triedu prvákov, aby sa bližšie zoznámili so školským prostredím a s prácou na vyučovaní. Mohli si vyskúšať, aký je to pocit byť v škole. Pani učiteľka K. Martinková a pani vychovávateľka T. Filipová im so svojimi prvákmi ukázali ako vedia už čítať, písať, počítať, spievať aj tancovať. Predškoláci zase zarecitovali pekné básničky, zaspievali pesničky, ukázali svoje vedomosti o geometrických tvaroch a akí sú šikovní. Na záver boli deti odmenené medailou a sladkým cukríčkom. /foto v galérii/

            Po tomto milom stretnutí bude pre predškolákov ich zápis do školy určite jednoduchší.

                                                                                                              Anna Danižíková

          • Okresné kolo Šaliansky Maťko

          • V utorok 27.2. sa v  CVČ uskutočnilo okresné kolo recitačnej súťaže v prednese povestí Šaliansky Maťko. Z našej školy si s ostatnými recitátormi zmerali sily Matej Raninec z 3.A, Justínka Lacinová z 5.A a Kika Bírošíková zo 7.B. Ku krásnemu 2.miestu v 1.kategórii blahoželáme Maťkovi a 3.miestom v 2.kategórii nás potešila Justínka. Ďakujeme pani učiteľkám J. Bořutovej, E. Turzovej a K. Janíkovej za prípravu detí na súťaž.

            Súťažiacim aj pani učiteľkám ĎAKUJEME za reprezentáciu školy!

                                                                                                            Mgr. Zuzana Kulichová

          • Tvorivý február v ŠKD

          • Vo februári sa deti v 1.oddelení venovali najmä téme fašiangy. Keďže je to čas zábav, plesov a karnevalov, vytvorili s p. vychovávateľkou T. Filipovou veselých šašov :)

          • Krajské kolo olympiády v nemeckom jazyku

          • Dňa 15.2.2024 dosiahol náš žiak Oliver Milan Aguilar z 5.B historický úspech, keď sa mu podarilo zvíťaziť v krajskom kole Olympiády v nemeckom jazyku a zabezpečiť si tak postup na celoslovenské kolo. Na ceste k tomuto úspechu ho sprevádzala pani zástupkyňa Lenka Petríková. Srdečne blahoželáme a prajeme veľa šťastia a úspechov v celoslovenskom kole.

            Ďakujeme obidvom za krásnu  reprezentáciu školy :)

          • Nové búdky pre vtáčiky plné semienok

          • Naši malí prváci sa vo štvrtok  tešili z toho, že môžu do kŕmidiel pre vtáčiky opäť nasypať  semienka a tak preukázať lásku k prírode a k všetkému živému.

            Búdky zavesili spolu s pani učiteľkou a v ich očiach sa iskrila pravá radosť.Veď pozrite :)

          • Viem čo zjem

          • 6. februára 2024 mali deti z 3.A a 3.B prednášku s lektorkou RÚVZ v Považskej Bystrici, ktorá sa zamerala na ovocie a zeleninu. Žiaci spoznali niektoré nové netradičné druhy ovocia a zeleniny - ich vlastnosti a použitie. Dozvedeli sa o správnej príprave, kombinácií niektorých druhov, kedy a ako ich konzumovať, aby boli zdraviu prospešné.

    • Kontakty

      • Základná škola, Stred 44/1, 017 01 Považská Bystrica
      • 042/4323225 riaditeľka školy 042/4323642 administratíva,ekonomické oddelenie 042/4321681 školská jedáleň
      • Stred 44/1, 017 01 Považská Bystrica Slovakia
      • 035995947
      • 2020970468
      • https://www.osobnyudaj.sk/informovanie/35995947
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje